Trawa pszeniczna. Lecznicze właściwości

Trawa pszeniczna. Lecznicze właściwości soku z trawy pszenicznej.
Sok z trawy pszenicznej zapewnia organizmowi siłę samouzdrawiania:

Pijąc sok z trawy pszenicznej, korzystamy z biofotonów, wyjątkowo silnej roślinnej energii, która regeneruje nasze organizmy.

prof. dr n. med V. S. Vadocz

Znasz właściwości lecznicze soku z trawy pszenicy?

Antyrakowe

Enzymy i aminokwasy zawarte w trawie pszenicznej chronią przed czynnikami rakotwórczymi jak żaden inny produkt lub lek na świecie.

Antyzapalne

Enzym SOD zawarty w soku z trawy pszenicznej działa przede wszystkim antyzapalnie, chroni także naczynia krwionośne przed uszkodzeniami indukowanymi cholesterolem. Dodatkowo chroni przed chorobami sercowo-naczyniowymi. Wspomaga także układ nerwowy przed działaniem reaktywnych form tlenu.

Regenerujące

  • Odbudowuje czerwone krwinki. Witaminy poprawiają morfologię krwi w ciągu zaledwie 5-9 dni
  • Zawiera 92 ze 102 witamin
  • Poprawia nastrój. Sok z trawy pszenicznej zawiera serotoninę i tryptofan – hormony szczęścia, które poprawiają nam nastrój jeszcze bardziej
  • Zawiera 70% chlorofilu. Chlorofil jest niezwykle podobny do hemoglobiny (która transportuje tlen we krwi), wchłaniany przez człowieka „przekształca” się w ludzką krew
  • Dotlenia komórki. Dostarcza tlenu do komórek. Trawa pszeniczna zawiera tzw. ciekły tlen, który jest głównie podstawą wielu procesów zachodzących w ciele (mózg wykorzystuje 25% tlenu i im więcej tlenu w ciele, tym więcej tlenu w mózgu). Tlen chroni przede wszystkim krew przed bakteriami beztlenowymi, takimi jak komórki nowotworowe, które nie mogą istnieć w jego obecności

Oczyszczające

  • Oczyszcza krew, także organy wewnętrzne i przewód pokarmowy – pobudza również metabolizm oraz system enzymatyczny i odpornościowy
  • Alkalizuje organizm. Zmniejsza także nadmierną kwasowości krwi, zawiera minerały alkaliczne
  • Neutralizuje toksyny w komórkach, chlorofil zawarty w trawie pszenicznej wyciąga jak magnez toksyny z organizmu (neutralizuje substancje toksyczne, takie jak kadm, nikotyna, stront, rtęć i polichlorek winylu)

Sok z trawy pszenicznej:

  • Zmniejsza ciśnienie krwi. Sok z trawy pszenicznej zmniejsza również ciśnienie krwi przez rozszerzanie dróg krwionośnych
  • Stymuluję tarczycę, oraz zapobiega otyłości i niestrawności.
  • Zapobiega cukrzycy, ponieważ reguluje poziom cukru we krwi.
  • Działa również uspokajająco
  • Łagodzi również wiele wewnętrznych obrażeń – pomaga w leczeniu na przykład wrzodów żołądka, czy wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Również zaparć i biegunek i innych dolegliwości przewodu pokarmowego.

Sok z trawy pszenicznej to uniwersalny napój wzmacniający organizm.
Działa nie tylko od środka, ale również stosuje się go z dobrym skutkiem od zewnątrz!

Trawa pszeniczna lecznicze właściwości
Stosowanie zewnętrzne

  • Sok z trawy pszenicy to koncentrat witaminowy na skórę twarzy. Równie dobrze oczyszcza jak liftinguje i odżywia.
  • Spowalnia proces starzenia się skóry.
  • Dodatkowo odżywia skórę głowy i włosy, leczy stany zapalne, nadaje włosom połysk, zapobiega wypadaniu włosów
  • Odblokowuje zatoki – wystarczy zaaplikować od nosa kilka kropel dziennie
  • Pobudza krążenie i przyspiesza gojenie ran, skaleczeń i siniaków
  • Okład zmieniany co 2-4 godziny działa kojąco i leczniczo na oparzenia, zadrapania, wysypki, grzybice, ukąszenia owadów, czyraki, owrzodzenia, otwarte wrzody i guzy

Co minutę nasz organizm wymienia blisko dziesięć milionów komórek! Proces ten wspierają wartości odżywcze zawarte w soku z trawy pszenicznej

prof. Fritz Albert Popp

Dawkowanie soku z trawy pszenicznej

  • Profilaktycznie przyjmuje się od 30 g soku z trawy pszenicznej dziennie
  • Natomiast w stanach chorobowych u osób dorosłych od 30 do 90 g soku dziennie
  • Na przykład w przypadku braku odporności u osób starszych i dzieci od 60 do 90 g soku z trawy pszenicznej dziennie
  • Przypadek braku odporności u małych dzieci: stosuj sok z trawy pszenicznej głównie rozcieńczony innym sokiem, na przykład ananasowym
  • Trawę pszeniczną kiełkuj w automatycznej kiełkownicy domowej.

Czy wiesz, że 100 g kiełków pszenicy zawiera aż:

  • Węglowodany 46,7 g
  • Białko 26,6 g
  • Nienasycone kwasy tłuszczowe 10,9 g
  • Błonnik 2,5 g
  • Potas 827 mg
  • Magnez 336 mg
  • Wapń 72 mg
  • Żelaza 9,4 mg
  • Fosfor 1,2 mg
  • Sód 3 mg
  • Wit. B3 4,2 mg
  • Wit. B1 2 mg
  • Wit. B2 0,68 mg

Ponadto w mniejszych ilościach witaminy E, A, H, B9

Czy wiesz, że sok z trawy pszenicznej dzięki jej życiodajnej mocy nazywany jest krwią roślin?

Dlaczego warto pić sok z pszenicy?

Wiemy, że nasz organizm nie jest w stanie strawić trawy pszenicznej, która zawiera celulozę. Natomiast wyciśnięty z rośliny sok, jest jeszcze bardziej wchłaniany i zawiera dodatkowo wszystkie zdrowotne enzymy.

Uwaga!
Spożywaj sok z trawy pszenicznej od razu po wyciśnięciu. Trawę wyciskaj w wyciskarce wolnoobrotowej.

Słodycze to Twoja słabość? Sok z trawy pszenicznej obniża na nie apetyt, dlatego jest znakomitym elementem każdej diety.

Naturalna enzymoterapia. Opóźnij proces starzenia!

Trawa jęczmienna właściwości lecznicze

Skomentuj