Trawa pszeniczna. Lecznicze właściwości soku z trawy pszenicznej.
Sok z trawy pszenicznej zapewnia organizmowi siłę samouzdrawiania:
Pijąc sok z trawy pszenicznej, korzystamy z biofotonów, wyjątkowo silnej roślinnej energii, która regeneruje nasze organizmy.
prof. dr n. med V. S. Vadocz
Znasz właściwości lecznicze soku z trawy pszenicy?
Antyrakowe
Enzymy i aminokwasy zawarte w trawie pszenicznej chronią przed czynnikami rakotwórczymi jak żaden inny produkt lub lek na świecie.
Antyzapalne
Enzym SOD zawarty w soku z trawy pszenicznej działa przede wszystkim antyzapalnie, chroni także naczynia krwionośne przed uszkodzeniami indukowanymi cholesterolem. Dodatkowo chroni przed chorobami sercowo-naczyniowymi. Wspomaga także układ nerwowy przed działaniem reaktywnych form tlenu.
Regenerujące
- Odbudowuje czerwone krwinki. Witaminy poprawiają morfologię krwi w ciągu zaledwie 5-9 dni
- Zawiera 92 ze 102 witamin
- Poprawia nastrój. Sok z trawy pszenicznej zawiera serotoninę i tryptofan – hormony szczęścia, które poprawiają nam nastrój jeszcze bardziej
- Zawiera 70% chlorofilu. Chlorofil jest niezwykle podobny do hemoglobiny (która transportuje tlen we krwi), wchłaniany przez człowieka „przekształca” się w ludzką krew
- Dotlenia komórki. Dostarcza tlenu do komórek. Trawa pszeniczna zawiera tzw. ciekły tlen, który jest głównie podstawą wielu procesów zachodzących w ciele (mózg wykorzystuje 25% tlenu i im więcej tlenu w ciele, tym więcej tlenu w mózgu). Tlen chroni przede wszystkim krew przed bakteriami beztlenowymi, takimi jak komórki nowotworowe, które nie mogą istnieć w jego obecności
Oczyszczające
- Oczyszcza krew, także organy wewnętrzne i przewód pokarmowy – pobudza również metabolizm oraz system enzymatyczny i odpornościowy
- Alkalizuje organizm. Zmniejsza także nadmierną kwasowości krwi, zawiera minerały alkaliczne
- Neutralizuje toksyny w komórkach, chlorofil zawarty w trawie pszenicznej wyciąga jak magnez toksyny z organizmu (neutralizuje substancje toksyczne, takie jak kadm, nikotyna, stront, rtęć i polichlorek winylu)
Sok z trawy pszenicznej:
- Zmniejsza ciśnienie krwi. Sok z trawy pszenicznej zmniejsza również ciśnienie krwi przez rozszerzanie dróg krwionośnych
- Stymuluję tarczycę, oraz zapobiega otyłości i niestrawności.
- Zapobiega cukrzycy, ponieważ reguluje poziom cukru we krwi.
- Działa również uspokajająco
- Łagodzi również wiele wewnętrznych obrażeń – pomaga w leczeniu na przykład wrzodów żołądka, czy wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Również zaparć i biegunek i innych dolegliwości przewodu pokarmowego.
Sok z trawy pszenicznej to uniwersalny napój wzmacniający organizm.
Działa nie tylko od środka, ale również stosuje się go z dobrym skutkiem od zewnątrz!
Trawa pszeniczna lecznicze właściwości
Stosowanie zewnętrzne
- Sok z trawy pszenicy to koncentrat witaminowy na skórę twarzy. Równie dobrze oczyszcza jak liftinguje i odżywia.
- Spowalnia proces starzenia się skóry.
- Dodatkowo odżywia skórę głowy i włosy, leczy stany zapalne, nadaje włosom połysk, zapobiega wypadaniu włosów
- Odblokowuje zatoki – wystarczy zaaplikować od nosa kilka kropel dziennie
- Pobudza krążenie i przyspiesza gojenie ran, skaleczeń i siniaków
- Okład zmieniany co 2-4 godziny działa kojąco i leczniczo na oparzenia, zadrapania, wysypki, grzybice, ukąszenia owadów, czyraki, owrzodzenia, otwarte wrzody i guzy
Co minutę nasz organizm wymienia blisko dziesięć milionów komórek! Proces ten wspierają wartości odżywcze zawarte w soku z trawy pszenicznej
prof. Fritz Albert Popp
Dawkowanie soku z trawy pszenicznej
- Profilaktycznie przyjmuje się od 30 g soku z trawy pszenicznej dziennie
- Natomiast w stanach chorobowych u osób dorosłych od 30 do 90 g soku dziennie
- Na przykład w przypadku braku odporności u osób starszych i dzieci od 60 do 90 g soku z trawy pszenicznej dziennie
- Przypadek braku odporności u małych dzieci: stosuj sok z trawy pszenicznej głównie rozcieńczony innym sokiem, na przykład ananasowym
- Trawę pszeniczną kiełkuj w automatycznej kiełkownicy domowej.
Czy wiesz, że 100 g kiełków pszenicy zawiera aż:
- Węglowodany 46,7 g
- Białko 26,6 g
- Nienasycone kwasy tłuszczowe 10,9 g
- Błonnik 2,5 g
- Potas 827 mg
- Magnez 336 mg
- Wapń 72 mg
- Żelaza 9,4 mg
- Fosfor 1,2 mg
- Sód 3 mg
- Wit. B3 4,2 mg
- Wit. B1 2 mg
- Wit. B2 0,68 mg
Ponadto w mniejszych ilościach witaminy E, A, H, B9
Czy wiesz, że sok z trawy pszenicznej dzięki jej życiodajnej mocy nazywany jest krwią roślin?
Dlaczego warto pić sok z pszenicy?
Wiemy, że nasz organizm nie jest w stanie strawić trawy pszenicznej, która zawiera celulozę. Natomiast wyciśnięty z rośliny sok, jest jeszcze bardziej wchłaniany i zawiera dodatkowo wszystkie zdrowotne enzymy.
Uwaga!
Spożywaj sok z trawy pszenicznej od razu po wyciśnięciu. Trawę wyciskaj w wyciskarce wolnoobrotowej.
Słodycze to Twoja słabość? Sok z trawy pszenicznej obniża na nie apetyt, dlatego jest znakomitym elementem każdej diety.