Nowotworom zapobiegniesz przez dietę. Aż w 60%

Nowotworom zapobiegniesz przez dietę?
Oczywiście!

Naukowcy nieustannie badają rolę diety w rozwoju raka.
Najnowsze wyniki są następujące:
Spożycie owoców, warzyw, soków z owoców i warzyw, ziaren zbóż:

  • Zakłóca proces rozwoju raka jamy ustnej, krtani oraz przełyku, żołądka i jelita grubego, płuc także prostaty i odbytnicy
  • Zmniejsza ryzyko rozwoju choroby serca i nadciśnienia, otyłości, cukrzycy i innych przewlekłych chorób.

Leki nie w każdym przypadku są skuteczne, a często wręcz mogą zaszkodzić. Są naturalne substancje, rewelacyjne działające. Idealnie w profilaktyce nowotworów działa na przykład witamina D.
Również w chorobach nowotworowych lekarze doradzają koenzym Q10, oraz selen i witaminę A i C.

Badania naukowe potwierdzają, że nowotworom zapobiegniesz przez dietę:

  • Spożycie tłuszczu w dawce większej niż 30% dziennego zalecanego spożycia, zwiększa ryzyko wystąpienia nowotworów
  • Spożycie większej niż 30% dziennej dawki kalorii zwiększa ryzyko wystąpienia nowotworów

Profilaktyka chorób raka – przykłady

Rak jelita

Ile: ½ szklanki soku z brokuła lub innych anty nowotworowych warzyw krzyżowych: kalafior, boćwina, kapusta, brukselka.
Jak często: raz dziennie.

Ochrona komórek przed uszkodzeniem DNA

Uszkodzenie komórek może prowadzić do rozwoju raka!
Co: Jagody.
Ile: 1 szklanka.
Jak często: raz dziennie.

Co: Cebula.
Ile: ¼ szklanki soku z cebuli, czosnku, pory i szalotki.
Jak często: raz dziennie.

Co: kolorowe owoce i warzywa: czerwone, pomarańczowe, żółte, białe, zielone lub fioletowe.
Ile: ½ do 1 szklanki soku.
Jak często: Co najmniej trzy razy dziennie.

Co: Pomidory.
Ile: ½ szklanki gotowanych lub 1 szklanka soku z surowych pomidorów.
Jak często: Co najmniej trzy razy w tygodniu, w zapobieganiu raka, zwłaszcza raka prostaty.

Na podstawie badań: dr John Farquhar, założyciel Centrum Badań Prevention Stanford w Stanford University Medical School i dr David L. Katz, dyrektor Prevention Research Center w Yale University School of Medicine).

Polecamy Wam przede wszystkim świeżo wyciskane soki z warzyw i owoców. Dlatego, że pozwolą uzupełniać niedobory witamin, enzymów oraz biopierwiastków w formie najlepszej do przyswojenia.
Podsumowując, wyciskaj soki w wyciskarce wolnoobrotowej, na przykład Kuvings D9900 z dużym wlotem.

Trucizny w lodach i napojach

Dlaczego rak nie jest już „wyrokiem śmierci” prof. S. Wiąckowski

Skomentuj