Naturalna enzymoterapia. Opóźnij proces starzenia!

Naturalna enzymoterapia i czym zajmują się enzymy?

Enzymy inicjującą prawidłowy przebieg przemiany materii

Bez enzymów organizm nie może przyswajać składników odżywczych i usuwać toksyn z organizmu. Produkowane przez: ślinianki, trzustkę i wątrobę odpowiadają za proces rozkładu przyjmowanego pożywienia.

Niestety nasz organizm nie produkuje enzymów niezbędnych do rozkładu wielu substancji chemicznych zawartych w pożywieniu takich jak:

  • Barwiki
  • Konserwanty
  • Stabilizatory
  • Zagęszczacze
  • Nawozy sztuczne

Ilość produkowanych prze organizm enzymów maleje z wiekiem. Jest ich za mało, by przyswajać pokarm i wydalać toksyny.

Z powodu braku enzymów, niestrawiona żywność przesuwa się powoli w układzie pokarmowym, po czym fermentuje i gnije.

Te nieprzetworzone i niewydalone toksyny organizm wiąże w tkance tłuszczowej.

W zależności od ilości i rodzaju substancji trujących pojawiają się symptomy choroby:

  • W początkowym okresie wzdęcia, świadczące o nadmiernej ilości gazów w przewodzie pokarmowym
  • Kolejnym objawem jest biegunka lub zaparcia
  • Przewlekłe utrzymywanie się tego stanu upośledza wchłanianie składników pokarmowych i w konsekwencji może doprowadzić do utraty masy ciała, do wzrostu masy ciała, do osłabienia, złego samopoczucia, jak również do osłabienia systemu immunologicznego
  • Długotrwałe pozbawienie organizmu enzymów sprawia, iż dochodzi do powstawania wiele chorób cywilizacyjnych jak: nowotwory (rak), miażdżyca, nadciśnienie, cukrzyca, marskość wątroby itp.

Jak organizm traci enzymy?

Pożywienie poddane obróbce termicznej w temperaturze powyżej 30-40 stopni C traci enzymy.

Żeby przetrawić pożywienie i usunąć toksyny, organizm musi korzystać z własnych zasobów enzymatycznych. Spada wtedy zasilanie enzymami na przykład systemu odpornościowego, który pozostaje bezbronny wobec infekcji i chorób.

Źródła enzymów i działanie wyciskarek wolnoobrotowych

Nauka nie jest w stanie kopiować enzymów, ponieważ wytwarzają się samoistnie. Tylko surowa żywność ma funkcjonalne „żywe” enzymy. Źródłem życiodajnych enzymów są żywe rośliny. Dostępne warzywa i owoce mają silne właściwości lecznicze.

Odpowiednia technologia wyciskarki do soków najnowszej generacji, takich jak Kuvings, Hurom czy 4Swiss, które Państwu polecamy, umożliwia uzyskanie soku z enzymami, witaminami i minerałami.
Pijąc soki rozpoczynamy enzymoterapię.
Zaczyna się samoistne oczyszczanie organizmu ze złogów i toksyn. Rozpoczyna się prawdziwa rewitalizacja zniszczonych komórek i organów.

Zostają uruchomione procesy samorealizacji i samo leczenia. Zawarte w sokach enzymy poradzą sobie z najtrudniejszymi substancjami, które dostały się do naszego organizmu.

Dlatego ważne jest systematyczne dostarczanie organizmowi świeżej, nie przetworzonej żywności, jaką są świeżo wyciśnięte soki.

Nie jesteśmy w stanie zjeść na przykład świeżych buraków, marchewki itp. w takich ilościach, by zapewnić organizmowi do prawidłowego funkcjonowania odpowiednią ilość enzymów.

Dlatego dla zdrowia, pijmy codziennie świeżo wyciśnięte soki. Soki nie tracą enzymów przez 20-30 minut od momentu wyciśnięcia.

Soki kupowane nie posiadają enzymów w ogóle. W zamian posiadają: konserwanty, cukier, zagęszczacze, ulepszacze smaku itp.

Jesteś tym co jesz: pij soki z owoców i warzyw a zmniejszysz ryzyko wystąpienia chorób cywilizacyjnych i opóźnisz proces starzenia się organizmu. Miej świadomość, że picie świeżo wyciśniętych soków może uratować Twoje życie.

Chlorofil właściwości lecznicze

Trawa pszeniczna. Lecznicze właściwości

Skomentuj