Dieta odmładzająca. Zrób to z nami!

  • Odmładzanie
  • 2 października 2019
  • 0
  •  
  •  
  •  

Dieta odmładzająca od Terapii Sokami.

Odmładzanie organizmu odbywa się zawsze na poziomie komórkowym.

Wprowadź do diety małe zamiany a efekt będzie wielki.
Soki odmładzające od Terapii Sokami.

Zewnętrzny efekt odmłodzonych komórek:

  • Spłycone zmarszczki
  • Nawilżona i napięta skóra bez przebarwień

Wewnętrzny efekt odmłodzonych komórek:

  • Likwidacja złogów toksyn
  • Usunięcie zbędnego tłuszczu
  • Zlikwidowanie stanów zapalnych
  • Śmierć martwych i chorych komórek
  • Wzrost odporności organizmu
  • Więcej energii

Dieta odmładzająca

Dzień 1

Śniadanie:

  • Szklanka soku z grapefruita i szpinaku (jeśli bierzesz lekarstwa zastąp grapefruita sokiem pomarańczą)

  • Kromka chleba razowego
  • 60 g chudego sera białego
  • 2 łyżki jogurtu
  • 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • Kiełki bazylii
  • Pieprz
  • Dodatkowo kilka kropli oliwy z oliwek
  • Pomidor i papryka, cebulka lub szczypior

Ser, jogurt, natkę oraz kiełki wymieszaj, dodając szczyptę pieprzu i nieco oliwy. Połóż twaróg na chleb i udekoruj pomidorem oraz papryką.

Drugie śniadanie:

  • Sok z buraka, limonki (bez skórki) i jabłka

  • Szklanka jogurtu 0%
  • Szklanka malin (mogą być mrożone)
  • Orzechy (te, które lubisz)

Zmiksuj jogurt z owocami a następnie posyp orzechami.

Obiad:

  • Sok z kapusty kiszonej

  • Filet z dorsza
  • Sok z cytryny
  • Dodatkowo kilka kropli oliwy
  • Uprażony sezam
  • Por
  • Pieprz
  • Mielone nasiona kolendry
  • Kiełki orkiszu

Poszatkuj pora i podduś go na oliwie z oliwek pod przykryciem. Fileta posyp kolendrą i pieprzem. Grilluj fileta (na grillu lub patelni grillowej). Gotową rybę połóż na talerzu i skrop sokiem z cytryny. Następnie udekoruj przygotowanym porem i dodatkowo posyp sezamem.

Podwieczorek:

  • Sok z selera naciowego i brokuła

  • Gruszka
  • Suszona żurawina

Obraną gruszkę ugotuj w niewielkiej ilości wody z cynamonem i posyp żurawiną.

Kolacja:

  • Sok z jabłka, winogron i pestek granatu

  • Papryka
  • Dodatkowo 3 łyżki ciemnego ryżu
  • 100 g ugotowanego kurczaka
  • 4 łyżki krojonych pomidorów
  • Ząbek czosnku
  • Kiełki lnu
  • Oregano lub tymianek

Ryż ugotuj i drobno pokrój kurczaka. Połącz składniki razem z pomidorami, czosnkiem i przyprawami. Paprykę przekrój i oczyść, a następnie wypełnij przygotowanym farszem. Tak przygotowane połówki papryki owiń folią i upiecz. Posyp dodatkowo kiełkami lnu.

Dzień 2

Śniadanie:

  • Sok z cytryny z olejem lnianym / kieliszek soku i ½ kieliszka oleju

  • Garść liści szpinaku i natka pietruszki
  • 2 jajka na miękko
  • Ser feta

Drugie śniadanie:

  • Sok jabłkowy z cynamonem i imbirem

  • 2 łyżki płatków owsianych
  • Awokado
  • Suszone morele
  • Łyżka ziaren słonecznika

Płatki ugotuj na wodzie, a następnie dodaj pokrojone awokado bez skórki i suszone morele. Posyp ziarnami słonecznika.

Obiad:

  • Sok z cebuli, szpinaku i czerwonej papryki

  • 150 g łososia
  • Łyżka oleju rzepakowego
  • Bulion warzywny
  • Brokuły
  • Kasza gryczana
  • Pieprz
  • Kiełki pora
  • Czosnek

Łososia natrzyj przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Obsmaż na oleju i uduś w bulionie. Podawaj z gotowanym brokułem i kaszą. Posyp kiełkami pora lub koniczyny.

Podwieczorek:

  • Szklanka rozmrożonych truskawek
  • ½ szklanki soku pomarańczowego
  • ½ jabłka
  • Łyżeczka pokruszonych drobno orzechów

Owoce i sok zmiksuj, wymieszaj z orzechami.

Kolacja:

  • Sok z sałaty, pomidora i czosnku

  • Razowy tost
  • 50 g polędwicy z indyka
  • 4 łyżki mieszanki warzyw na sałatkę
  • 2 łyżki sosu jogurtowo-majonezowego
  • Szczypiorek

Tost z razowego chleba w wąsko pokrojone paseczki z polędwicy zmieszaj z ugotowaną mieszanką i sosem. Sałatkę posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.

Dzień 3

Śniadanie:

  • Sok z marchewki, buraka i selera

  • 2 kromki ciemnego chleba,
  • Chudy twarożek
  • 2 plastry wędzonego łososia
  • Świeży ogórek
  • Kiełki lucerny
  • Koperek

Chleb posmaruj twarożkiem i połóż na niego po plastrze łososia oraz pokrojone plasterki ogórka. Kanapki posyp koperkiem i kiełkami lucerny.

Drugie śniadanie:

  • Sok z grapefruita z granatem

  • 2 kromki ciemnego pieczywa
  • 2 łyżki miodu

Obiad:

  • Szklanka soku z truskawek i wiśni (mogą być mrożone)

  • 200 g fileta z dorsza, mintaja lub soli
  • 2 ziemniaki
  • Kiszona kapusta
  • Koperek i natka pietruszki
  • Cytryna
  • Oraz oliwa
  • Kiełki rzodkiewki
  • Pieprz
  • Nasiona kminku

Skropiony cytryną i oliwą filet, oprósz solą i pieprzem, koperkiem i natką. Upiecz w folii. Ziemniaki ugotuj w łupinach. Całość podawaj na przykład z kapustą posypaną uprażonym kminkiem i kiełkami.

Podwieczorek:

  • Sok z ananasa i pomarańczy

  • Jabłko
  • Cynamon
  • Rodzynki
  • Jogurt naturalny
  • Kakao

Jabłko wydrąż i pokrój w cząstki, a następnie ugotuj w niewielkiej ilości wody. Zanim ostygnie, zmiksuj ze szczyptą cynamonu i łyżką rodzynek. Udekoruj jogurtem, a na całość posyp dodatkowo kakao.

Kolacja:

  • Sok z jabłka i marchewki z łyżeczką oliwy z oliwek

  • Kromka razowego chleba
  • 2 jajka
  • Szczypiorek
  • Natka pietruszki
  • Pomidor i czosnek
  • Cebula
  • Liście bazylii

Jajka roztrzep z łyżką wody, dodaj szczypiorek, pietruszkę i kilka listków bazylii. Usmaż jajecznicę i zjedz z chlebem oraz pomidorem z cebulką i czosnkiem.

Dzień 4

Śniadanie:

  • Sok z marchewki i ogórka, łyżką oliwki z oliwek i listkami bazylii

  • 3 łyżki płatków owsianych lub jęczmiennych
  • Mały obrany banan
  • Łyżka suszonej żurawiny lub nasion słonecznika
  • Dodatkowo kefir

Płatki ugotuj na wodzie. Dodaj do nich dodatkowo pokrojonego w plastry banana i żurawinę lub słonecznik.

Drugie śniadanie:

  • Grejpfrut
  • Jagody (mogą być mrożone)

Obranego grejpfruta ułóż w cząstki na talerzu i posyp jagodami.

Obiad:

  • Sok z pomarańczy i kiwi

  • 100 g piersi kurczaka
  • Kilka brukselek
  • Mały ziemniak
  • Marchew
  • Pietruszka
  • Kawałek selera oraz pora
  • Szczypta tymianku
  • Kiełki fasolki adzuki

Pierś kurczaka posyp tymiankiem. Piecz w rękawie. Warzywa ugotuj w małej ilości wody. Przełóż wszystko na talerz i posyp kiełkami fasoli.

Kolacja:

  • Sok z pomarańczy z dodatkiem soku z młodego jęczmienia

  • Jajko
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • Ogórek kiszony
  • 2 pieczarki
  • Łyżka majonezu
  • Łyżeczka dowolnych kiełków

Ugotowane na twardo jajko i warzywa pokrój w kostkę. Następnie wymieszaj z groszkiem i majonezem. Na koniec posyp kiełkami.

Dzień 5

Śniadanie:

  • Sok z kapusty, marchewki, pora, łyżeczka oliwy z oliwek

Drugie śniadanie:

  • Kefir 0%
  • Mały banan bez skórki
  • Łyżka migdałów

Banana zmiksuj z kefirem i dodatkowo zmieszaj posiekanymi migdałami.

Obiad:

  • Sok z jabłek z imbirem

  • 150 g łososia
  • 2 marchewki
  • Por
  • Pietruszka z natką
  • Koperek
  • Łyżka soku z cytryny
  • Kiełki soczewicy

Warzywa ugotuj w małej ilości wody. Natomiast gdy będą prawie miękkie, dodaj rybę i gotuj 10 minut. Nstępnie do całości dodaj sok z cytryny, dodatkowo posyp kiełkami.

Podwieczorek:

  • Galaretka owocowa
  • Jogurt
  • Jabłko

Galaretkę polej jogurtem i dodatkowo posyp kawałkami surowego jabłka.

Kolacja:

  • Sok z jabłek z bananem

  • 250 g mieszanki z warzyw
  • Sałata rukola lub roszponka
  • Sos winegret

Mieszankę warzyw ugotuj, odcedź i posyp sałatą, a następnie skrop sosem.

Dzień 6

Śniadanie:

  • Sok z marchewki z łyżeczką oliwy z oliwek

  • 2 jajka
  • 2 kromki razowego chleba
  • Masło
  • Świeży ogórek
  • Kiełki bazylii

Jajka ugotowane na miękko zjedz z ogórkiem i cienko posmarowanym masłem chlebem. Dodatkowo posyp kiełkami bazylii.

Drugie śniadanie:

  • Serek biały
  • Orzechy włoskie lub laskowe
  • Kiełki słonecznika

Wymieszaj serek z drobno posiekanymi orzechami i posyp kiełkami.

Obiad:

  • Sok z pomarańczy i szpinaku

  • 100 g fileta z soli
  • Pomidor
  •  ¼ główki z kapusty włoskiej
  • 2 łyżki pęczaku
  • Łyżeczka oleju rzepakowego
  • Kiełki słonecznika
  • Pieprz
  • Tymianek
  • Kminek

Usmaż rybę na oleju kokosowym, a następnie dodaj pomidory i podduś, dodaj przyprawy. Ugotuj kapustę z kminkiem i odcedź. Posyp na przykład kiełkami słonecznika i zjedz z ugotowanym na sypko pęczakiem.

Podwieczorek:

  • Sok z pomarańczy

  • Jogurt naturalny
  • Jabłko
  • Marchew
  • Łyżka rodzynek

Jabłko i marchew zetrzyj na tarce i dodaj rodzynki. Wymieszaj z jogurtem.

Kolacja:

  • Sok z kiszonej kapusty

  • ½ główki sałaty lodowej
  • Feta
  • Kiełki fasolki mung
  • Nasiona słonecznika
  • Sos winegret

Sałatę pokrój w paski i dodaj fetę. Następnie dodaj resztę składników i skrop sosem.

Dzień 7

Śniadanie:

  • Sok z pomidora, sałaty i imbiru

  • 2 kromki razowego chleba
  • Mozzarella (1 kulka)
  • Pomidor lub papryka
  • Oliwa

Chleb skrop oliwą i połóż na niego po plastrze mozzarelli, a następnie zapiecz tost. Podawaj na przykład z wybranym warzywem.

Drugie śniadanie:

  • Jogurt naturalny
  • Mały banan bez skóry
  • Garść mrożonych czarnych porzeczek
  • Kiełki chińskiej róży

Zmiksuj jogurt z owocami i kiełkami róży.

Obiad:

  • Sok z cukinii, ogórka i kiełków bazylii

  • 100 g pieczonej piersi z kurczaka lub indyka
  • 4 łyżki niełuskanego ryżu
  • Cebula
  • Pieczarki
  • 2 łyżki groszku zielonego
  • Sałata
  • Łyżeczka oleju kokosowego
  • Tymianek
  • Pieprz
  • Sos winegret
  • Kiełki gryki

Zeszklij drobno posiekaną cebulę na oleju kokosowym i dorzuć do niej także posiekane w plasterki pieczarki. Potem podduś, następnie odparuj wodę i dodaj przyprawy. Dorzuć pokrojone w plasterki mięso i podgrzej. Zjedz z ugotowanym na sypko ryżem, wymieszanym dodatkowo z groszkiem oraz sałatą i kiełkami skropionymi sosem winegret.

Podwieczorek:

  • Serek biały z kiełkami i szczypiorem
  • Kromka ciemnego chleba

Kolacja:

  • Sok z kapusty, zielonej papryki i koperku

  • Kromka chleba razowego
  • 30 g sardynek w pomidorach
  • Jajko
  • Kiszony ogórek
  • Cykoria
  • Dodatkowo kiełki czosnku

Sardynki rozgnieć i pomieszaj z ugotowanym na twardo jajkiem i kiełkami czosnku. Następnie uzyskaną pastą posmaruj chleb i jedz z ogórkiem lub cykorią.

Rada Terapii Sokami. Dieta Odmładzająca

  • Przede wszystkim nawilżaj. Zabezpieczysz twarz przed utratą wilgoci. Zjedz na przykład połowę awokado 3 razy w tygodniu, a drugą połowę rozetrzyj na twarz.
  • Wybiel także przebarwienia. Raz w tygodniu zetrzyj jabłko ze skórką, dodaj łyżeczkę maślanki i mąki ziemniaczanej. Następnie nałóż na buzię i zmyj letnią wodą po mniej więcej 15 minutach.
  • Napinaj. Roztrzep białko jajka. Nałóż na skórę i poczekaj aż wyschnie. Potem ściągnij zeschniętą błonkę i przemyj tonikiem.
  • Pamiętaj, zmiany zaczynają się między innymi na poziomie komórkowym. Zawsze.

Świeże kiełki są przede wszystkim najzdrowszym pożywieniem dla naszego organizmu. Ponadto możesz je uprawiać w domu. Uprawa kiełków w domu to najtańszy sposób wprowadzenia ich do naszej diety. Korzystając na przykład z Kiełkownicy Automatycznej Easy Green EGL 55 możesz mieć  zdrowe i delikatne kiełki, bez pleśni przez cały rok.

Odchudzaj się jak Angelina Jolie

Dlaczego soki?

Skomentuj