Dietą w raka. Sprawdź naturalne metody leczenia raka.

Dieta na raka.
Jak chronić się przed rakiem?
Przede wszystkim naturalnie.

Pewnie już wiesz, że najważniejsza jest zdrowa dieta.
Ale czy Twoja dieta jest właściwa?
Mogą Ci pomóc świeżo wyciskane soki i…kurkuma.

Co jeszcze możesz zrobić, żeby oddalić ryzyko raka?

Naturalna suplementacja. Dieta na raka

Leki nie zawsze są skuteczne, a często szkodzą. Istnieją naturalne substancje, które działają jak suplementy. Doskonale w profilaktyce raka i innych chorób działa witamina D.
Ponadto przy chorobie nowotworowej dr Hertoghe doradza koenzym Q10, selen, witaminę A i C.

Gdzie się znajdują?:

  • W owocach
  • warzywach
  • i rybach
  • najlepiej je przyswoisz, pijąc świeżo wyciskane soki z wyciskarki wolnoobrotowej.

Dieta na raka. Koenzym Q10 znajdziesz w:

  • Szpinaku
  • Brokułach
  • Rybach

Dieta na raka. Selen znajdziesz w:

  • Nasionach słonecznika i świeżo tłoczonym oleju słonecznikowym
  • Kiełkach pszenicy
  • Oraz orzechach brazylijskich
  • Także tuńczyku
  • Wątrobie
  • Brązowym ryżu

Witaminę A znajdziesz w:

  • Wątrobie wieprzowej
  • Marchwi
  • Maśle
  • Papryce
  • Jajach
  • Serach dojrzewających
  • Brokułach
  • Pomidorach
  • Łososiu i makreli

Witaminę C znajdziesz w:

  • dzikiej róży
  • i czarnej porzeczce
  • oraz natce pietruszki
  • także czerwonej papryce
  • dodatkowo w brukselce
  • szpinaku

Uważaj na żelazo

Dodatkowo sprawdzaj swój poziom żelaza, bo jest niezwykle silnym utleniaczem. Dlatego gdy w organizmie jest go za dużo, w zastraszającym tempie rośnie liczba wolnych rodników i między innymi ryzyko nowotworu.
Zwłaszcza kobiety po menopauzie, które nie tracą żelaza z miesiączką, powinny dodatkowo zwracać na to uwagę.
Jak więc sprawdzać poziom żelaza?

Przede wszystkim przy badaniu krwi zwróć uwagę, czy poziom ferrytyny nie jest wyższy niż 80 µg/l. Jeśli jest wyższy, koniecznie umów się na wizytę do hematologa.

Zdrowotna moc kurkumy. Dieta na raka

Żółtopomarańczowa przyprawa jest bardzo popularna między innymi ze względu na kolor.
Czy to jednak jej jedyna właściwość? Przeciwnie!
Po pierwsze zawiera kurkuminę, która działa antyrakowo, ale nie tylko. Wspomaga też gojenie się ran, łagodzi również choroby żołądka, czy nerek. Ponadto używa się jej do leczenia cukrzycy,  czy reumatyzmu i choroby Alzheimera.
Co najważniejsze, jest najpełniej zbadana z naturalnych suplementów!

Dlatego używaj kurkumy do wszystkich soków!
Sto gramów kurkumy zawiera od trzech do pięciu gramów kurkuminy. Kupuj więc tylko czystą kurkumę – naukowcy zbadali, że na  przykład przyprawy curry zawierają jej bardzo mało.

Sama widzisz, jak wiele można zrobić dla siebie naturalnymi sposobami. Dlatego wzbogać dietę o świeże soki i zachowaj zdrowie.

Czosnkowy antyoksydant:

  • 3 łodygi selera naciowego
  • pół cebuli
  • i pół garści kiełków czosnku
  • dodatkowo garść kiełków brokułu
  • jabłko

Brokułowo-marchwiowy:

  • garść kiełków brokułu
  • oraz 2 marchewki
  • i jabłko

Sok kapuściany z kiełkami:

  • ćwierć główki kapusty
  • 2 marchewki
  • oraz 3 łodygi selera naciowego
  • i pół garści kiełków czosnku
  • 3 świeże gałązki pietruszki
  • także 2 pasternaki
  • i garść kiełków kopru
  • również burak
  • jabłko

Dieta antynowotworowa dr Veronesi

Dieta na stres. Pozbądź się nerwów!

Skomentuj