Czy rak to grzyb?

Czy rak to grzyb, wiesz w jaki sposób rozwija się w naszym organizmie?
Co mu pomaga, a co szkodzi?

„I tak wszyscy umrzemy na raka” mówią niektórzy…

Co roku w Polsce ponad 140 tysięcy osób zapada na nowotwór. 90 tysięcy z nich umiera!

Mówi się, że na raka nie ma lekarstwa. Ale czy to prawda?

1. Czym tak naprawdę jest rak? Czy rak to grzyb?

Włoski lekarz Tullio Simoncini odkrył, że… nowotwór to grzyb.

Pisaliśmy już o drożdżakach Candida i ich zgubnym wpływie na organizm. Jak się okazuje, drożdżaki są jeszcze groźniejsze, niż się wydawało.

Innymi słowy gdzie guz, tam i grzyb.

Jak wynika z badań doktora Simonciniego, występowanie guzów i grzybów są ściśle powiązane. A grzyby pojawiają się dokładnie wtedy, kiedy zaburzysz równowagę kwasowo-zasadową w organizmie.
Na przykład alkohol zamiast świeżo wyciskanych soków, cukier zamiast owoców, mąka i mięso zamiast warzyw i kiełków – i jesteś zakwaszony! A wtedy obumierają mitochondria komórkowe.

Sam guz to nie tyle choroba, co… reakcja organizmu na wszystkie toksyny, których nie możemy wydalić.

  • Pamiętaj więc, żeby Twoja dieta również oczyszczała Cię z toksyn.
  • Najlepiej oczyszczą Cię świeżo wyciskane soki, pełne enzymów i witamin (pod warunkiem, że są wyciśnięte w wyciskarce wolnoobrotowej, która nie niszczy składników odżywczych).
  • Niestety operacja i chemioterapia nie zawsze działają – guz wraca.

Tak zwany przez lekarzy zespół toksemii guza to zatrucie produktami jego rozkładu.

2. Przyczyny raka. Rak rakowi nierówny.

  • Głównym czynnikiem ryzyka nowotworów nerek, jelita i trzustki jest otyłość
  • Natomiast główną przyczyną raka piersi i jelita grubego – brak ruchu
  • Jednak, jak wykrył doktor Simoncini, wszystkie rodzaje nowotworów zachowują się podobnie
  • Kiedy organizm jest silny i zdrowy – sam zwalcza candidę
  • Natomiast kiedy odporność słabnie – grzyb zaczyna zjadać ciało nosiciela
  • Tak samo zachowuje się rak

Nasz organizm ma w sobie niesamowite siły witalne.
CYP1B1 – ten enzym niszczy komórki rakowe.

Ten sam enzym odpowiada za niszczenie grzyba u roślin. Niestety, wolimy jeść szybko i tanio. Sztuczne nawozy zabijają grzyby u roślin, więc te nie muszą aktywować tego enzymu.
Podobnie atakujemy nasz organizm – sztucznymi barwnikami, czy konserwantami… a wreszcie chemioterapią.
Chemioterapia jest jak bomba – nie wybiera.

Zabija wszystko, co stanie jej na drodze – nie tylko komórki rakowe, ale też odpornościowe. Dlatego zamiast ścigać się ze swoim organizmem, warto go wspomóc.

Ponadto eksperci z warszawskiego Zakładu Epidemiologii COI twierdzą, że 80-90 procent zachorowań na nowotwory wynika ze stylu życia.
Więc jeśli odpowiednio jesz, ruszasz się i dbasz o siebie, możesz go uniknąć!

3. Jak odstraszyć raka? Czy rak to grzyb?

Skoro nowotwór jest grzybem, przede wszystkim musimy się odkwaszać.
Najlepiej też nie palić, nie być otyłym.
No i – jak zapisano w Europejskim Kodeksie Walki z Rakiem – „spożywanie co najmniej pięciu porcji różnorodnych warzyw i owoców dziennie oraz bycie aktywnym fizycznie„.

I, niestety, nie chodzi o dżemy. Wysoka temperatura zabija składniki odżywcze – soki, warzywa i owoce oraz kiełki muszą być przede wszystkim świeże.
Tylko w takiej postaci znajdziesz tyle witamin, enzymów i fitosubstancji, ile Ci potrzeba.

Myślisz, że to niewykonalne? Czy rak to grzyb i dlaczego nic się o tym nie mówi?
Ale wystarczy trochę wyobraźni.
Najłatwiej to zrobić, pijąc świeżo wyciskane soki. Pozostałą po nich suchą pulpą możesz na przykład zagęścić zupy albo zrobić pasty kanapkowe.
Jedz też kiełki – wszystkie działają przeciwzapalnie, a to przede wszystkim stan zapalny leży u przyczyny nowotworów.
Pamiętaj, żeby były to kiełki wyhodowane ekologicznie, niezawierające pestycydów. Tylko takie kiełki są naturalnym lekarstwem.

4. Co działa jak tarcza antyrakowa?

  • Kiełki czosnku. Obniżają ryzyko zachorowania na raka przewodu pokarmowego
  • kiełki brokułu. Są bogate w wapń, fosfor, żelazo i silnie antyrakowy sulforafan.
  • Kiełki jęczmienia. Dzięki dużej zawartości enzymów chronią nie tylko przed nowotworami złośliwymi, ale też przed chorobami serca.
  • Oraz kiełki pszenicy. Silnie oczyszczają z toksyn, spowalniają starzenie i zapobiegają rakowi.
  • Kiełki chia. Zawierają mnóstwo przeciwutleniaczy. Zapobiegają nowotworom i wspomagają pracę mózgu.

Soki! Świeżo wyciskane soki warzywne i owocowe działają przeciwzapalnie, są zastrzykiem witamin.
Są też bogate w błonnik, który przyspiesza trawienie i reguluje metabolizm – a wtedy toksyny nie zalegają w jelitach.

  • Kurkuma. Dosypuj jej do wszystkich soków! Najlepiej działa w połączeniu z pieprzem i zieloną herbatą.
  • Czystek. Zawiera polifenole – naturalne przeciwutleniacze.

Uwaga! Jeśli stosujesz jakieś leki, przed wprowadzeniem naparu z czystka skonsultuj się z lekarzem.

  •  Orzechy brazylijskie. Są bogate w selen, który przeciwdziała nowotworom złośliwym.
  • Pomidory. Również zawierają antyoksydanty. Zapobiegają przede wszystkim rakowi prostaty.
  • Jest jeszcze jeden naturalny sposób – soda! Doktor Tullio Simoncini odkrył, że candida nie potrafi się przed nią obronić. Pacjenci doktora przyjmują sodę doustnie oraz przed endoskop.

To pozwala jej się umiejscowić dokładnie w miejscu raka. Te badania niestety nie są zatwierdzone przez przemysł farmaceutyczny, więc ludzie leczą się sami pod nadzorem dr Simonciniego. Ale to już temat na inny artykuł…

5. Soki antyrakowe – nasze propozycje:

Czosnkowy antyoksydant na raka:

  • 3 łodygi selera naciowego
  • pół cebuli
  • i pół garści kiełków czosnku
  • oraz garść kiełków brokułu
  • a także jabłko

Koktajl antyrakowy z kapusty:

  • ćwierć główki kapusty
  • 2 marchewki
  • i 2 łodygi selera naciowego
  • pół garści kiełków czosnku
  • 3 świeże gałązki pietruszki
  • 2 pasternaki
  • dodatkowo garść kiełków kopru
  • i burak
  • jabłko

Sok antyrakowy imbirowy:

  • 1cm korzenia imbiru
  • i pół garści kiełków kopru
  • 1/3 części melisy
  • także 3 jabłka
  • Pół cytryny

Koktajl antyrakowy kalafiorowy:

  • pół główki kapusty
  • garść kiełków brokułu
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • i 2 łodygi selera naciowego
  • jabłko
  • dodatkowo łyżeczka pokruszonej listownicy

Koktajl cytrusowy antyrakowy:

  • pół melona
  • i szklanka świeżych truskawek
  • oraz 2,5 cm imbiru
  • oraz pomarańcza
  • grejpfrut
  • ćwierć szklanki jogurtu naturalnego
  • i pół garści kiełków pszenicy

Odrdzewiacz antyrakowy nr 1:

  • pół słodkiego ziemniaka
  • 4 gałązki mięty pieprzowej
  • 3 marchewki
  • dodatkowo garść kiełków brokułu

Odrdzewiacz antyrakowy nr 2:

  • jabłko
  • 3 gałązki pietruszki
  • garść tymianku
  • marchewka
  • 2 pomidory

Immunitet antyrakowy:

  • 2 łodygi selera naciowego
  • i 2 marchewki
  • dodatkowo garść kiełków czosnku
  • ora jabłko
  • i również 1cm imbiru
  • również pół cytryny
Udostępnij:

Jak zrzucić niebezpieczną oponkę?

Znasz zdrowotną moc oleju? Pozbądź się…

Skomentuj