Blokery raka, 3 naturalne metody.
Poznaj naturalne blokery raka. Zahamuj rozprzestrzeniania się komórek nowotworowych.
Poniższe składniki odżywcze, to jedne z najlepszych związków naturalnych. Warto je przyjmować razem ze szklanką soku. Warto chronić sie przed rakiem.
Hamuj raka 3 blokerami
Włącz żywność zawierającą:
- Kwas ursolowy
- Witaminę D
- Kurkumę
Co zyskujesz:
- Spowalniasz wzrost nowotworów
- Znacznie zmniejszasz ryzyko rozwoju raka
- A nawet możesz odwrócić postępowanie raka, który już się rozprzestrzenił!
1. Kwas ursolowy blokerem raka
Kwas ursolowy jest olejem roślinnym i występuje we wszystkich częściach rośliny: nasionach, korzeniu, łodydze, liściach, kwiatach i owocach.
Najwięcej znajdziesz go w:
- Bazylii, oregano, rozmarynie, szałwii i lawendzie
- Skórce jabłek, jagód, borówek, żurawiny, śliwek i głogu
Jedną z kluczowych cech komórek nowotworowych, jest brak normalnego mechanizmu ich śmierci (apoptozy).
Apoptoza to zaprogramowana śmierć komórki. Określana jest również jako samobójstwo komórkowe, które zapobiega mnożeniu się anomalii w komórkach.
W komórkach nowotworowych ta śmierć nie występuje, więc komórki rakowe nie umierają, ponieważ są tak zaprogramowane.
Dlatego też tak szybko się rozprzestrzeniają po organizmie. Zahamowanie apoptozy przyczynia się więc do rozwoju raka, przerzutów i dalszego wzrostu guza.
Wzrost stężenia kwasu ursolowego w diecie pomaga zapobiegać rakowi:
- Trzustki
- Szyjki macicy
- Płuc
- Okrężnicy
- Skóry
- Piersi
Już wiesz, że kwas ursolowy zakłóca działanie raka i niszczy mechanizmy przeżycia komórek nowotworowych. Zaburza śmierć komórek rakowych i hamuje mnożenie uszkodzonego DNA i raka.
Kwas ursolowy także:
- Chroni komórki wątroby
- Wpływa na poziom glukozy i poziom lipidów we krwi
- Obniż poziomu żeńskiego hormonu płciowego: estrogenu
2. Witamina D blokerem raka
Witamina D reguluje tak wiele procesów życiowych, że nazywa się ją „hormonem witaminowym”.
Odkryto, że witamina D występuje we wszystkich komórkach naszego organizmu. Dlatego utrzymując odpowiedni poziom witaminy D w organizmie, można obniżyć ryzyko wielu nowotworów nawet od 50% do 80%.
W okresie zimowym jednak, 90% Polaków ma za mało witaminy D.
Witamina D a rak
Białko GcMAF
Witamina D ma decydujące znaczenie dla produkcji białka zwalczającego raka – GcMAF:
Białko to hamuje przerzuty raka, a nawet ma możliwość odwrócenia niszczących efektów raka w ciele.
Spożywanie codziennie odpowiedniej dawki witaminy D, wspiera syntezę (tworzenie) dobroczynnego białka GcMAF. Tym samym blokuje enzymy, które sprzyjają przerzutom. Jednym słowem witamina D obniża ryzyko przerzutów.
Białko DBP-Maf
Innym białkiem związanym z redukcją aktywności rakowej jest białko DBP-maf. Jest to białko wiążące witaminę D, określane skrótem DBP (vitamin D-binding protein).
DBP-maf chroni organizm przed niedoborami witaminy D w diecie oraz aktywuje makrofagi. Makrofagi natomiast, należące do białych ciałek krwi (leukocytów), stanowią istotną linię obrony organizmu. Dlatego, że reagują aktywnie na czynniki naruszające jego równowagę.
Makrofagi powstają z komórek w szpiku kostnym. Co najważniejsze, biorą udział w ochronie immunologicznej organizmu.
Białko DBP-maf bezpośrednio zwiększa odporność organizmu poprzez hamowanie wzrostu komórek nowotworowych i tym samym wzrostu guza.
DBP-maf potrzebuje witaminy D. Dlatego stosowanie witaminy D jest skuteczne w hamowaniu wzrostu i rozwoju nowotworów, w tym przerzutów związanych z rakiem:
- Gruczołu krokowego
- Jelita grubego
- Piersi
- Czerniaka
Zobacz, co jeszcze potrafi witamina D.
3. Kurkuma blokerem raka
Kurkumina jest silnym przeciwutleniaczem, który może zapobiegać i leczyć choroby związane z przewlekłym stanem zapalnym, takim jak nowotwór.
Kurkuma to antyoksydant o działaniu zaledwie pięciokrotnie słabszym od cisplatyny – jednego z leków stosowanych w chemioterapii. Skutecznie chroni i pomaga w chorobie nowotworowej, nie wywołując żadnych skutków ubocznych.
Kurkumina jest tradycyjnie stosowana jako lek ziołowy w medycynie chińskiej i indyjskiej w zakresie różnych dolegliwości zdrowotnych.
Działanie kurkuminy, jak wykazano w badaniach klinicznych, hamuje namnażanie komórek nowotworowych i przerzuty związane z różnymi nowotworami.
Należą do nich nowotwory:
- Piersi
- Macicy
- Jajników
- Nerek
- Pęcherza
- Nerek
- Mózgu
- Białaczki
- Jelita grubego
- Wątroby
- Trzustki
- Płuc
- Nieziarniczego chłoniaka
Dodaj kurkumę do swojej diety, na przykład do świeżo wyciśniętego soku, lub włącz ją jako przyprawę do marynaty, zupy, chilli i gulaszu, czy herbat ziołowych.
Możesz również przygotować „złote mleko” (połączenie żółtej przypraw kurkumy wraz z mlekiem lub olejem kokosowym). Mleka roślinne natomiast, szybko i wygodnie zrobisz w wyciskarce wolnoobrotowej.
Blokery raka w sokach
Spożywanie świeżo wyciśniętych soków codziennie lub chociaż kilka razy w tygodniu, zapewnia nam mnóstwo ważnych składników odżywczych.
Wiele osób źle toleruje na przykład surowe pokarmy w całości, jednak potrafią czerpać korzyści prozdrowotne z wyciskanych soków owocowych i warzywnych. Jest to również świetny sposób, żeby schudnąć. Picie soków sprawia, że głód często znika na kilka godzin lub więcej.
Poprawia się także metabolizm, dzięki dostarczaniu składników odżywczych i enzymów.
Ponadto:
75-85% nowotworów rozpoznanych w badaniach w USA pochodzi z niezdrowego stylu życia.
Naukowcy wierzą, że:
30% zgonów związanych z nowotworami można dziś uniknąć, stosując właściwą dietę.
Stosuj codziennie najsilniejszą broń na nowotwory. Ta broń jest na Twoim stole.
BLOKERY RAKA:
- Kwas ursolowy
- Witamina D
- Kurkumina
Źródła najsilniejszych składników antyrakowych, blokerów raka:
Kwas ursolowy | Witamina D | Kurkumina |
● Bazylia ● Oregano ● Szałwia ● Skóra jabłek ● Skórka jagód ● Skóra głogu | ● Łosoś ● Jajka organiczne ● Pasty jajeczne oraz rybne ● Grzyby ● Sfermentowane mleko lub mleko pełnotłuste | ● Kurkuma w korzeniu ● Kurkuma suszona |